Indien u geen aanvullende verzekering heeft, wordt fysiotherapie voor u niet vergoed door uw zorgverzekeraar. In dat geval verwijs ik u graag naar de tarieven pagina.

 

Wat wordt voor u vergoed indien u wél aanvullend verzekerd bent?

Niet chronische fysiotherapie

Chronische fysiotherapieU kunt zonder verwijzing van huisarts of specialist bij ons terecht.18 jaar en ouder:De behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Hoeveel behandelingen u per jaar vergoed krijgt is afhankelijk van uw verzekering. Heeft u geen aanvullende verzekering, dan gelden de particuliere tarieven. Deze kunt u vinden onder het kopje “tarieven indien niet verzekerd” op de website. Jonger dan 18 jaar: De behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering. U krijgt maximaal 18 behandelingen per indicatie per jaar vergoed. U hoeft geen eigen risico te betalen.

Chronische fysiotherapie

Indien er sprake is van een aandoening die voorkomt op de Chronische Lijst (voor fysiotherapie) en de verwijzing op basis van een chronische indicatie aan de eisen van de verzekeraar voldoet, kunt u in aanmerking komen voor een chronisch traject. Wij zullen deze chronische machtiging voor u aanvragen.18 jaar en ouder.Indien u recht heeft op een chronisch traject dan wordt er onderscheid gemaakt tussen de eerste 20 behandelingen en de behandelingen die daarop volgen.Behandelingen 1 t/m 20: worden vergoed uit uw aanvullende verzekering (indien deze is afgesloten). Als het budget van de aanvullende verzekering niet toereikend is of u heeft geen aanvullende verzekering, dan dient u (een deel van) de behandelingen zelf te betalen.Vanaf behandeling 21: wordt alles voor de duur van het chronisch traject vergoed uit de basisverzekering. U dient dan nog wel het eigen risico te betalen als deze nog niet gebruikt is voor andere zorg. Jonger dan 18 jaar. Alle behandelingen worden uit de basisverzekering vergoed. U hoeft geen eigen risico te betalen.

Vragen?

Stel gerust uw vraag of neem contact op via het contact formulier.